Bővebb infó és videó

A Wise (korábban TransferWise) jelenleg a világ egyik legolcsóbb nemzetközi pénzküldési megoldása, amely már a világ több mint 60 országába biztosítja a pénzforgalmat mindig deviza középárfolyamon, a legolcsóbban.

Működési lényege, hogy a cég minden országban nyit egy saját bankszámlát, ezen gyűjti össze a külföldi utalásra szánt megbízásokat. A kimenő és bejövő tételeket összesíti és csak az egyenleget, a nettó különbséget utalja ki, vagy fogadja be, így a megbízások jelentős része országon belül marad.

Példa: Ha egy magyar család utalni szeretne Ausztriába 200 EURO-t, ezzel egy időben egy Ausztriában dolgozó magyar haza utal a családjának 150 EURO-t, akkor a két ország között csak 50 EURO fog megmozdulni.

Nagyon fontos tudnivalók:

1. A Wise (korábban TransferWise) soha nem rendelkezik a te számlád felett. A Wise (korábban TransferWise) oldalán történt megbízás megadása után neked kell belépned az online bankodba és átutalnod az összeget a Wise (korábban TransferWise) országon belüli számlájára.

Amennyiben nem rendelkezel online banking szolgáltatással és nem is szeretnéd ezt a szolgáltatást aktiválni (netbank) abban az esetben is tudod használni a szolgáltatást. Egyszerűen csak a saját bankodból indíts hagyományos átutalást a Wise (korábban TransferWise) által megadott (országon belüli) bankszámlára.

Ha az neked egyszerűbb, használhatod a kártyás fizetési opciót is, így minden ugyanúgy működik, mintha bármit vásárolnál az interneten. Minden esetben írd be a referencia számot a megjegyzés rovatba!

Ahogy beérkezik a Wise (korábban TransferWise) számlájára az összeg, ők elvégzik az átváltást és tovább utalják az általad megadott címzettnek a pénzt a kívánt devizában. Tehát rajtad is múlik, hogy mikor ér oda!

2. Soha nem utalsz át összeget egyenesen valaki másnak!

A tranzakció minden esetben a Wise-on keresztül történik. A hagyományos deviza átutalásoktól eltérően a Wise (korábban TransferWise) oldalon adott megbízás folyamatosan nyomonkövethető, pontosan látható az éppen aktuális állapot.

Nézzük a költségeket:

Egy hagyományos banki (nemzetközi) átutalás költségei egy angol bankszámláról indítva általában 20-50 font között mozog 1000 font átutalása esetén. Ha esetleg Western Union-t használsz, ez 120 fontba kerül neked. Ezen kívül még számolnod kell a rossz deviza váltással is.

De mi a helyzet a Wise-al? Nos, lényegesen jobban jársz.

Ha 200 fontot utalsz, 2 font a költsége és a mindenkori deviza középárfolyamon váltják át a pénzedet. 2000 font esetében az átutalás költsége 4.98 angol font. A különbség jól érzékelhető.

1000 font átutalása esetében nagyjából 20000 forintot spórolsz ha Wise-zal küldöd a pénzt.
Ha itt regisztrálsz, az első utalásod ingyenes lesz külföldre a mindenkori legjobb árfolyamon: REGISZTRÁCIÓ

Kattints ide és regisztrálj egy TransferWise fiókot!

Friss infókért kövess bennünket a Facebook-on is:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése