Bővebb infó és videó a TransferWise-ról

A TransferWise jelenleg a világ legolcsóbb nemzetközi pénzküldési megoldása, amely már a világ több mint 60 országába biztosítja a pénzforgalmat mindig a legkedvezőbb deviza középárfolyamon, a legolcsóbban.
Működési lényege, hogy a cég minden országban nyit egy saját bankszámlát, ezen gyűjti össze a külföldi utalásra szánt megbízásokat. A kimenő és bejövő tételeket összesíti és csak az egyenleget, a nettó különbséget utalja ki, vagy fogadja be, így a megbízások jelentős része országon belül marad.
Példa: Ha egy magyar család utalni szeretne Ausztriába 200 EURO-t, ezzel egy időben egy Ausztriában dolgozó magyar haza utal a családjának 150 EURO-t, akkor a két ország között csak 50 EURO fog megmozdulni.

Nagyon fontos tudnivalók:

1. A TransferWise soha nem rendelkezik a te számlád felett.
A TransferWise oldalán történt megbízás megadása után neked kell belépned az online bankodba és átutalnod az összeget a TransferWise országon belüli számlájára.
Amennyiben nem rendelkezel online banking szolgáltatással és nem is szeretnéd ezt a szolgáltatást aktiválni (netbank) abban az esetben is tudod használni a szolgáltatást.
Egyszerűen csak a saját bankodból indíts hagyományos átutalást a TransferWise által megadott (országon belüli) bankszámlára.
Ha az neked egyszerűbb, használhatod a kártyás fizetési opciót is, így minden ugyanúgy működik, mintha bármit vásárolnál az interneten.
Minden esetben írd be a referencia számot a megjegyzés rovatba!
Ahogy beérkezik a TransferWise számlájára az összeg, ők elvégzik az átváltást és tovább utalják az általad megadott címzettnek a pénzt a kívánt devizában.
Tehát rajtad is múlik, hogy mikor ér oda!

2. Soha nem utalsz át összeget egyenesen valaki másnak!
A tranzakció minden esetben a TransferWise Ltd-n keresztül történik. A hagyományos deviza átutalásoktól eltérően a TransferWise oldalon adott megbízás folyamatosan nyomonkövethető, pontosan látható az éppen aktuális állapot.

Nézzük a költségeket:

Egy hagyományos banki (nemzetközi) átutalás költségei egy angol bankszámláról indítva általában 20-50 font között mozog 1000 font átutalása esetén.
Ha esetleg Western Union-t használsz, ez 120 fontba kerül neked. Ezen kívül még számolnod kell a rossz deviza váltással is.
De mi a helyzet a TransferWise-al?
Nos, lényegesen jobban jársz.
Ha 200 fontot utalsz, 2 font a költsége és a mindenkori deviza középárfolyamon váltják át a pénzedet. 2000 font esetében az átutalás költsége 4.98 angol font. A különbség jól érzékelhető.
1000 font átutalása esetében kb. 20000 forintot spórolsz ha TransferWise-zal küldöd a pénzt.

Ha nem elég jó az angol nyelvtudásod, de szeretnéd kipróbálni a rendszert, mi segítünk neked. Készítettünk egy részletes, magyar nyelvű, fényképekkel illusztrált segítséget, ami lépésről-lépésre végig vezet a folyamaton.

Itt kezdheted el, kattins: TransferWise
Ha itt regisztrálsz, az első utalásod ingyenes lesz külföldre a mindenkori legjobb árfolyamon: REGISZTRÁCIÓ  Kattints ide és regisztrálj egy TransferWise fiókot!
Keress bennünket a Facebook-on is:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése