Gyakori kérdések

Gyakran feltett kérdések a Wise-ról (korábban TransferWise)

1. Mi az a Wise?

A Wise (korábban TransferWise) az okos új módja annak, hogy pénzt küldjünk külföldre. A bankok már évtizedek óta igazságtalanul bánnak az emberekkel, hiszen egy egyszerű banki átutalás esetében is hatalmas díjakat terhelnek ránk, és további díjakat rejtenek el a tisztességtelen árfolyamban.

A Wise megtalálta a megoldást arra, hogy hogyan küldjünk pénzt külföldre a legolcsóbban, tisztességes árfolyamon, gyorsan. A rendszert rendkívül könnyű megjegyezni, egyszerű használni és a teljes átutalás éppen aktuális állapota folyamatosan nyomon követhető és pontosan látható, hogy mikorra ér a címzetthez.

Nincsenek rejtett díjak, mindig az aktuális deviza középárfolyamon váltja a pénzt. Tízszer olcsóbb mint a (valós) banki díjak.
2. Hová tudok pénzt átutalni Wise-zal?

Jelenleg a következő országokba lehetséges az utalás:

Ausztria, Ausztrália, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, India, Írország, Izland, Japán, Kanada, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Monaco, Montenegro, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, San Marino, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország, Új-Zéland, USA.gyors olcsó biztonságos utalás külföldre magyarországról


3. Milyen devizákban utalhatok?

Az alábbi devizákban küldhetsz és fogadhatsz pénzt:

EUR-Euro, GBP-Angol font, AUD-Ausztrál dollár, CHF-svájci frank, PLN-Lengyel zloty, SEK-Svéd korona, NOK-Norvég korona, DKK-Dán korona, HUF-Magyar forint, CZK-Cseh korona, BGN-Bolgár leva, GEL-Grúz lari, RON-Új Román lej, TRY-Török líra, USD-amerikai dollár, MYR-Maláj ringgit, PHP-fülöp-szigeteki Peso, BRL-Brazil reál, PKR-pakisztáni rúpia, MAD-marokkói dirham, THB-Thai Baht, AED-emirátusi dirham, UAH-Ukrán hrivnya, IDR-Indonéz rúpia, COP-kolumbiai peso, GEL-Grúz Lari, MXN-mexikói peso, RUB-orosz rubel, KRW-dél-koreai von, CNY-kínai renminbi, LKR-srí lanka-i rúpia, BDT-bangladesi taka, VND-Vietnam Dong.

Az alábbi devizákban csak küldeni tudsz:

INR-indiai rúpia, SGD-szingapúri dollár, NZD-új-zélandi dollár, HKD-hongkongi dollár.

Az alábbi devizákban küldhetsz és fogadhatsz is átutalást, de csak a SWIFT hálózatán keresztül:

CAD-kanadai dollár, JPY-Japán jen, ZAR-dél-afrikai rand.

4. Olcsóbb, mint a nagy, neves bankok?

Igen! A Wise (korábban TransferWise) valós deviza középárfolyamot használ és egy nagyon alacsony, 0,5 - 0,7%-os díjat számít fel összesen.

A szolgáltatás tisztességes, könnyen átlátható és a költségek is jóval alacsonyabbak mint a nagy, neves bankok, vagy bármely más pénzváltási szolgáltatás.

5. De én általában nem fizetek tranzakciós díjat?!

Sajnos ezt már sokan elhitték. Nincs olyan, hogy ingyen transzfer. A bankok tisztességtelen árfolyamokba rejtik a magas díjakat! Fényes nappal elkövetett rablás.


valutaváltás

6. Mennyibe kerül a Wise?

A Wise mindig a valós, az igazi piaci középárfolyamot használja pénzváltáskor. Nincsenek elrejtett díjak.

Egy nagyon kicsi, tisztességes szolgáltatási díjat használ, és ezt a díjat levonja átváltás előtt.

Mennyi a díj?

A kisebb összegeknél ez 0,5 - 0,7%. Magyarországra és onnan utalásnál 0,7% a díj, de minimum 420 Ft - 60.000 Ft határértékig.

EUR és GBP esetében 2016. márciusától 0,5% a szolgáltatás díja, de minimum 2 EUR illetve 2 GBP 400 EUR illetve 400 GBP határértékig.

7. Mennyire biztonságos a Wise?

 • A legmagasabb biztonsági rendszert használják. Ez a Wise számára ugyanolyan fontos, mint neked.
 • Mint a világ vezető pénzügyi intézményei, a Wise (korábban TransferWise) is be van jegyezve az Egyesült Királyság Pénzügyi Felügyeleténél (magyarul PSZÁF) UK Financial Conduct Authority Ref.571669. 
 • Megbízható európai számlákat használnak és az ügyfél pénzeket elkülönítik. 
 • Egy speciális csapat dolgozik nekik, akik rendszeresen képzéseken vesznek részt és folyamatosan ellenőrzik a szolgáltatás működését, hogy a Wise ellenálló legyen a legújabb fenyegetésekkel szemben is. 
 • Az összes tranzakciónál HTTPS ipari titkosítást használnak. 
Összefoglalva, ez már nem lehetne biztonságosabb! A Wise pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy ez így is maradjon.

Biztonságos átutalás külföldre külföldről


8. Muszáj valakivel kapcsolatba kerülnöm fizetéskor?

Nem, a Wise egy teljesen online szolgáltatás. Ha segítségre van szükséged, közvetlenül a Wise ügyfélszolgálatához fordulhatsz.


Viszlát bankok!


Bővebb infókért, újdonságokért kövesd a Facebook oldalunkat:

1 megjegyzés:

 1. Érdeklődni szeretnék,hogy Németországból Szerbiába a BANCA INTESA-ba lehet -e utalni?
  Köszönöm a választ.
  Üdvözlettel: Horánszky Adél

  VálaszTörlés