2018. május 21., hétfő

Itt a TransferWise (0 fontos) bankkártya


Azt már tudod a TransferWise-ról, hogy rengeteg előnye van (igazából az a kettő is elég lenne, hogy szuperolcsón, és gyorsan tudsz pénzt küldeni vele), de a startup megint újított: megjelent a TransferWise bankkártya, ami még keményebben odacsapott a bankszektornak, és még jobb lett neked. Elmondjuk miért.


Miért kellett ez?

Ha odafigyelsz akkor azonnal észreveszed, hogy miért különösen nagy újítás a TransferWise Borderless bankkártyája:

Azért mert a hagyományos pénzintézetek pici, apró csillagocskákkal és elképesztő szófordulatokkal (olyanokkal, mint az akár, a lehetséges, az elérhető, és például a bizonyos feltételek esetén) építenek bele extra költségeket az „ingyenes” vagy „low cost” esetleg „szuperkonstrukciós” csomagjaikba, miközben maga a bankkártya is biztosan valamekkora összegbe kerül havonta, nem beszélve az átutalási díjakról amiket keményen megsarcol.

A Revolut, vagy a Monzo ezt prepaid kártyákkal csökkenti, mások a blockcahinnel. A TransferWise máshogy.

Borderless

Ha egy mondattal akarjuk elmondani, és megérteni a TransferWise újítását, akkor az a következő lenne: a cég 2017 májusában indította el a határon átnyúló folyószámla-szolgáltatását, és mostantól akár egy Mastercard-kártyát is kaphatsz a szolgáltatás mellé.

A most bevezetett Mastercard kártyában az az újdonság, hogy 2-10 ezer fontos (azért, ha belegondolsz ez az összeg nem kevés, ne forintos-nak, hanem font-osnak olvasd) határig ingyen használhatod külföldön.

Jó hír emellett az is, hogy a TransferWise kártyával a készpénzfelvétel 200 fonting ingyenes. Persze, valamiből meg kell élnie a TransferWise-nak is: ha 200 font felett szeretnél (azonnal) készpénzhez jutni, akkor ezért 2%-ot levon.

Persze ez is vállalhatóan alacsony ahhoz képest, hogy mivel rengeteg szolgáltatás ingyenes, ezért ha okosan használod a TransferWise kártyát, akkor soha nem kell fizetned.

A TransferWise Borderless kártyája (amit hónapok óta tesztelnek, ezért hibátlanul működik már most) legelőször az Egyesült Királyságban és az EU-ban lesz elérhető (vagyis Magyarországon is tudod majd használni), de de egyelőre csak akkor ha lakossági ügyfél vagy.

Jó hír viszont az, hogy a TransferWise már tervezi, hogy (a terveik szerint még idén) elérhetővé válik majd a szolgáltatás akkor is, ha üzleti ügyfélként akarod használni.

Ezt tudja a TransferWise bankkártya

A bankkártyának lesznek extra hasznos szolgáltatásai: például ha hibáztál visszavonhatod a tranzakciót.

Ha szeretnéd, szabadon fizethetsz bármilyen olyan pénznemben a kártyával amilyenben csak akarsz, és a világon bárhol el fogják fogadni (ez hatalmas előny), ráadásul tényleg aprópénz az átváltási költséged.

A TransferWise ezt mondja a kártyáról: „Több mint 40-féle pénznemben használhatod a kártyádat, és másodpercek alatt válthatsz köztük.

Ha akarsz, és odafigyelsz tőzsdézhetsz is a pénzeddel, mert mindig abban a valutában tartod amelyik a legjobb árfolyamú, miközben mindig megkapod a valós átváltási árfolyamot.”

Bréking: most érkezett!

Ha nyomtatott sajtó lennénk, akkor most a fél szerkesztőség a fejét fogná, hogyan oldjuk meg, mert éppen abban a pillanatban érkezett a szuper hír, amikor készen lettünk a cikkel: a Bank of England elfogadja a TransferWise-t mint az első nem banki szolgáltatót, és beépíti a monetáris politikájába.

Ez azt jelenti, hogy ami eddig elképesztően macerás volt, és sokszor elutasítottak (azaz bankszámlát nyitni az Egyesült Királyságban, hiszen milliárdnyi feltételnek kellett megfelelni) az mától sokkal könnyebb lesz.

Nem azt mondjuk, hogy mindenképpen érdemes váltanod TransferWise Borderlesskártyára, csak azt, hogy gondold át a pénzügyeidet, mert ahogy otthon tanultad: A sok kicsi sokra megy.

Ide kattintva tudsz magyarul és perceken belül fiókot regisztrálni, valamint bankkártyát igényelni.

4 megjegyzés:

 1. Regisztráltam, megigényeltem a kártyát, utaltam pénzt is rá, biztonsági ellenőrzésen megfeleltem, most várom a levelet :)
  DE! Ha én most töltök a számlámra jó magyar Ft-ot, akkor ezt máris tudom használni külföldön vásárlásra, kp felvételre, vagy először át kell váltatnom adott ország pénznemére weben vagy app-ban? Küldeni nem akarok, csak vásárolni vagy kp-t felvenni.
  Köszi a választ!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha nincs elég fedezet az adott valutában a TransferWise számláján, (de másikban van) a vásárlás pillanatában átváltják Önnek az aktuális középárfolyamon.

   Törlés
 2. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez egy bankszámla tulajdonképpen? Ide a munkáltató utalhatja a bért is? És ha megrendelem a kártyát hozzá, azt kipostázzák?
  Tegnap elvileg regisztráltam, de nem értem, hol látható például a bankszámlaszám, amit pl. a munkaadóval közölhetek. Köszönöm előre is a választ! Üdvözlettel: Bodon Mária

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Mária, ez egy online bankszámla. Igen, utalhat rá a munkáltató bért, és igen, ha megrendeli a hozzá tartozó bankkártyát, a TransferWise kipostázza Önnek.

   Törlés