2017. október 3., kedd

Számla Határok Nélkül: TransferWise Borderless Account

Mai világunkban teljesen természetes az, hogy a világ bármelyik pontjára nyugodtan elutazhatunk, repülőjáratot, szállást, étkezést, programokat szervezhetünk az otthonunkból. 

Tőlünk nagyon távol élő emberekkel tartunk kapcsolatot, akár személyes okokból, akár egyszerűen azért, mert tőlük rendelünk meg valamilyen terméket.


A nemzetközi pénzátutalás így mindennapjaink részévé vált magánemberként is. Az üzleti életben pedig számtalan sokrétű nemzetközi együttműködésre van példa, így a nemzetközi pénzmozgás is változatos formákat ölt. 

Bármilyen okból legyen is szükségünk nemzetközi pénzátutalásra a TransferWise korrekt, megbízható, professzionális partnerünk a témában.

A vállalkozói lét vérkeringése a pénz. Az üzleti tevékenység minden vonatkozásához szükségünk van pénzre, akár a hivatalos kötelezettségeinknek, akár az üzleti partnereiknek kívánunk eleget tenni. 

Az internet adta lehetőségek szélesre tárják az üzletépítés kapuit is, így a több országon átívelő kapcsolatrendszerek, megrendelések, más országban történő munkavégzés egyáltalán nem ritka.

A cégeknek gyakran kell a székhelyüktől különböző országba pénzt küldeni, illetve onnan pénzt fogadni. 

A nemzetközi pénzátutalás a mindennapi működésük része, és mint ilyen fontos, hogy gyors, precíz, megbízható módon és nem utolsósorban kedvező árfolyamon, méltányos költségekkel történjen. 

A TransferWise a megfelelő választás, korrekt szolgáltatásaival meghatározó szereplő a nemzetközi pénzforgalom piacán.

TransferWise egy 2011-ben alakult, angliai székhelyű cég. Alapvetően online nemzetközi pénzátutalással foglalkozik. 

Jelentősen olcsóbb és sokkal gyorsabb pénzátutalási szolgáltatásai révén hamar vezető szerepbe került a piacon. 

Ha angol fontban kapott fizetésünkből szeretnénk Magyarországon élő családtagjainknak utalni, akkor a teendők mindössze annyi, hogy az angol számlánkról átutaljuk a TransferWise angol számlájára az összeget, és a cég a magyar számlájáról utalja majd a címzett magyar számlájára a megfelelő forintösszeget. 

A valutaváltás a mindenkori piaci középárfolyamon történik, így ezzel is sokat spórolhatunk. 

A TransferWise weboldalán kell regisztrálni a szolgáltatásra a következő adatokkal: a feladó és a kedvezményezett neve, bankszámlája, és a küldeni kívánt összeg. 

Azonnal tájékoztatást kapunk arról, hogy mikor ér a címzett számlájára az összeg, illetve, hogy pontosan mennyi és az ügylet költségéről is. 

A TransferWise szolgáltatásának díja 400 GBP felett az utalni kívánt összeg 0,5%-a, alatta fix 2 GBP. 

A TransferWise nyolcszor olcsóbb, mint a bankok nemzetközi pénzátutalási szolgáltatásai. 

Európán belül gyakran aznap, akár pár órán belül megérkezik a címzett számlájára a pénz.


A magánszemélyek rendszeres, vagy alkalmi, kisebb-nagyobb összegű pénzátutalásai mellett a TransferWise kiemelt figyelmet szentel az üzleti világ nemzetközi pénzforgalmának ésszerű keretek között történő lebonyolítására is.

Kíváló megoldás a TransferWise Borderless Account, azaz a Számla Határok Nélkül. 

Lényegében ez egy olyan számla, amelyik lehetővé teszi a cég számára, hogy különböző országokban folytasson banki ügyleteket anélkül, hogy különféle extra költségeket kellene megfizetnie, illetve az előnytelen valutaváltásból származó veszteségekkel sem kell számolnia.

Tegyük fel, van egy magyar cégünk, és olyan tevékenységet folytatunk, ami Spanyolországhoz, és az Egyesült Királysághoz is köti a cégünket. 

Természetszerűen rendelkezünk magyar bankszámlával, és mivel több országban folytatunk üzleti tevékenységet, nyitnunk kell egy spanyol és egy angol számlát is, példánknál maradva.

Ez így három bankszámla, mindhárom bank saját számlavezetési költségeivel, egyéni tranzakciós díjaival, illetve a valutaváltás kedvezőtlen árfolyamaival. 

Sokkal kedvezőbb egy olyan számlával rendelkezni, amelyik lehetővé teszi a banki ügyleteket mindhárom (vagy ahány szükséges) országban.

Amennyiben egy vállalkozó nemzetközi üzletet folytat, pénzt kap és küld külföldre, a hagyományos banki megoldásokkal bizony sok költséggel és adminisztrációval tudja csak ezt megtenni. 

Ahelyett, hogy több online bankszámlát, pénzváltó szolgáltatást, pénzátutalási megoldást tartunk fenn, használjuk a TransferWise Borderless Account kínálta egyszerű és számunkra mindenképpen előnyös lehetőségét.

Erre a bankszámlára több valutában is érkezhet befizetés, és tárolhatjuk is őket különféle pénznemekben rajta, nem szükséges a helyi valutára átváltani. 

Sőt, nem kell külön valutaszámlákat nyitni, egyazon számlán tarthatunk különféle pénznemekben különféle összegeket. 

Jelenleg 15 valutát képes a Borderless Account kezelni, de TransferWise dolgozik azon, hogy újabb valutákkal tudja bővíteni a kínálatot:

Ha a Borderless Account csak azt tenné lehetővé, hogy különböző valutákat tároljunk a számlákon, akkor a PayPal hasonló szolgáltatásától nem sokban különbözne, de ettől sokkal többről van szó.

Először is, a PayPal nem bankszámla, így nem alkalmas minden banki ügyletre, míg a TransferWise Borderless Account igen. 

Továbbá, ha egy helyi pénzben akarunk pénzt felvenni a PayPal számláról, akkor az összeget át kell váltani, mégpedig a PayPal váltási árfolyamán, ami 3-5%-kal rosszabb, mint a középárfolyam. Ráadásul a PayPal kezelési költséget számol fel.

Természetesen eddig is folytak nemzetközi pénzátutalások, a TransferWise Borderless Account előtt is számtalan országokon átívelő üzletkötés, munkavégzés, vásárlás született. 

A nagyszerű dolog ezzel a számlával kapcsolatban az, hogy az eddigi lehetőségeket egyben kínálja, egyszerűsítve az ügymenetet és jelentősen moderálva a költségeket.

Nincs szükség bankszámlára minden érintett országban, s nem kell ezek díjait fizetni. 

Nem szükséges egy bizonyos összeget tárolni a különféle valutaszámlákon, nem kell átváltani egyik pénznemről a másikra. 

A legtöbb nemzetközi üzleti partnerünknek csak egy bankszámla adatot kell megadnunk. A bankszámlavezetés könnyen áttekinthető. 

Nincsenek rejtett költségek, a tranzakciók díjai előre tudhatók. 

Az átváltás a mindenkori piaci középárfolyamon történik. Az egyes utalások, pénzváltások előtt felkínált feltételek garantáltak.

A TransferWise Borderless Account jelenleg 15 valuta tárolására alkalmas. 

Mivel a cég valójában a nemzetközi pénzátutalás szakértője, legalább 50 országba tudunk pénzt utalni, illetve onnan fogadni ezt a számlánkat használva.

Ha olyan valutában szeretnénk például kifizetést végrehajtani, amelyikben nem áll összeg a rendelkezésünkre a számlánkon, akkor a TransferWise nemzetközi pénzátutaló rendszerén át történik meg a kifizetés.

A TransferWise Borderless Account számlája elsősorban kisvállalkozások, egyéni vállalkozók, szabadúszók számára jelent ideális megoldást a nemzetközi piacon történő munkavégzésre, és az ehhez kapcsolódó banki ügyletek lebonyolítására.

Magánszemélyek, általában nem tartanak jelentős pénzösszegeket 15 különböző valutában a bankszámlájukon. A nagy internacionális vállalatok már kialakult banki struktúrával rendelkeznek. 

Így a TransferWise a nemzetközi piacnak azt a szegmensét célozza meg ezzel a banki szolgáltatással, akik folytatnak nemzetközi üzletet. 

Akiknek szükségük van különféle pénznemekben történő ki- és befizetésekre, de nem tudják, vagy nem akarják megfizetni ezen tranzakciók szükségtelenül magas ügyleti költségeit.

Illetve azokat, akik az előnytelen valutaváltásokból származó veszteségektől is meg szeretnék kímélni vállalkozásukat.

A TransferWise webfelülete ügyfélbarát, kezelése egyszerű és biztonságos

Ügyfélszolgálatuk támogató és készségesen segítenek a hozzájuk forduló ügyfeleknek live-chat és telefonos elérhetőségeiken. 

Az online pénzküldési szolgáltatás immár elérhető mobiltelefonról is. A TransferWise mobil applikációját 4,6 csillagra értékelte a Google Play Store, és 5 csillagra az iTune.

Határokon átívelő pénzügyi tranzakciókhoz egyre több magánember és vállalkozás választja a TransferWise biztonságos szolgáltatásait. 

Kényelmes online felületei, ügyfél centrikus üzletpolitikája, megbízható, precíz, méltányos árfolyamon és költségekkel történő átutalásai garantálják a TransferWise további erősödését a pénzügyi piacon.

Ingyenes regisztráció és költségmentes első átutalás ide kattintva érhető el: REGISZTRÁCIÓ


AJÁNLOTT BEGYZÉSEK:  
Itt az új, határtalan bankszámla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése