2017. október 3., kedd

Számla Határok Nélkül: Wise (korábban TransferWise) Borderless Account


Ma már teljesen természetes az, hogy a világ bármelyik pontjára elutazhatunk, s hozzá nemcsak repülőjáratot, hanem szállást, étkezést, programokat is szervezhetünk kényelmesen az otthonunkból.

Sok esetben tőlünk nagyon távol élő emberekkel tartunk kapcsolatot, akár személyes okokból, akár egyszerűen azért, mert tőlük rendelünk meg valamilyen terméket.

Tehát a nemzetközi pénzátutalás mindennapjaink részévé vált magánemberként is. Az üzleti életben pedig számtalan sokrétű nemzetközi együttműködésre van példa, így a nemzetközi pénzmozgás is változatos formákat ölt.

Bármilyen okból legyen is szükségünk nemzetközi pénzátutalásra a Wise (korábban TransferWise) korrekt, megbízható, professzionális partnerünk a témában.

Nyilván senkinek nem mondunk újat: a vállalkozói lét vérkeringése a pénz. A több országon átívelő kapcsolatrendszerek, megrendelések, a más országban történő munkavégzés napjainkban egyáltalán nem ritka.

Gyakran kell különböző országokba pénzt küldenünk, illetve onnan pénzt fogadnunk. Mindannyiunk számára fontos tehát, hogy gyors, precíz, megbízható módon, kedvező árfolyamon, méltányos és kiszámítható költségekkel történjen mindez.

Wise (korábban TransferWise) minden szempontból a megfelelő választás. Korrekt szolgáltatásaival meghatározó szereplő a nemzetközi pénzforgalom piacán.

De mi az a Wise? A Wise (korábban TransferWise) egy 2011-ben alakult, angliai székhelyű pénzügyi startup vállalkozás. Alapvetően online nemzetközi pénzátutalással foglalkozik.

Jelentősen olcsóbb és sokkal gyorsabb pénzátutalási szolgáltatásai révén hamar vezető szerepbe került a piacon.

Ha angol fontban kapott fizetésünkből szeretnénk Magyarországon élő családtagjainknak utalni, akkor a teendők mindössze annyi, hogy az angol számlánkról átutaljuk a Wise angol számlájára az összeget. A cég a magyar számlájáról utalja majd a címzett magyar számlájára a megfelelő forintösszeget.

A valutaváltás a mindenkori piaci középárfolyamon történik, így ezzel is sokat spórolhatunk. 


A megbízás megadása után azonnal tájékoztatást kapunk arról, hogy mikor ér a címzett számlájára az összeg, illetve, hogy pontosan mennyi és az ügylet teljes költségéről is. A Wise szolgáltatásának díja 400 GBP felett az utalni kívánt összeg 0,5%-a, alatta fix 2 GBP.

Nyolcszor olcsóbb, mint a bankok nemzetközi pénzátutalási szolgáltatásai. 


Európán belül gyakran aznap, akár pár órán belül megérkezik a címzett számlájára a pénz.A magánszemélyek rendszeres, vagy alkalmi, kisebb-nagyobb összegű pénzátutalásai mellett a Wise kiemelt figyelmet szentel arra is, hogy az üzleti világ nemzetközi pénzforgalma ésszerű keretek között bonyolódhasson le.

Kiváló megoldás a Wise Borderless Account, azaz a Számla Határok Nélkül.

Lényegében ez egy olyan online bankszámla, amelyik lehetővé teszi mindenki számára, hogy különböző országokban folytasson banki ügyleteket anélkül, hogy extra költségeket kellene megfizetnie. Sőt, az előnytelen valutaváltásból származó veszteségekkel sem kell számolni.

Tegyük fel, van egy magyar cégünk, és olyan tevékenységet folytatunk, ami Spanyolországhoz, és az Egyesült Királysághoz is köt.

Rendelkezünk magyar bankszámlával, és mivel több országban folytatunk üzleti tevékenységet, nyitnunk kell egy spanyol és egy angol számlát is, példánknál maradva.

Ez így három bankszámla, mindhárom bank saját számlavezetési költségeivel, egyéni tranzakciós díjaival, illetve a valutaváltás kedvezőtlen árfolyamaival.

Sokkal kedvezőbb egy olyan több pénznemű számlával rendelkezni, amelyik lehetővé teszi a banki ügyleteket mindhárom (vagy ahány szükséges) országban.

Amennyiben egy vállalkozó nemzetközi üzletet folytat, pénzt kap és küld külföldre, a hagyományos banki tranzakciókkal sok költséggel és még több adminisztrációval tudja ezt megtenni.

Ahelyett, hogy több bankszámlát, pénzváltó szolgáltatást, pénzátutalási megoldást tartunk fenn, használjuk a Wise Borderless Account kínálta egyszerű és előnyös szolgáltatást.

Erre az online bankszámlára több valutában is érkezhet befizetés, és tárolhatjuk is azokat különféle pénznemekben. Nem szükséges a helyi valutára átváltani.

Sőt, nem kell külön valutaszámlákat nyitni, egyazon számlán tarthatunk különféle pénznemekben különféle összegeket.

Jelenleg 15 valutát képes a Borderless Account kezelni, de TransferWise dolgozik azon, hogy újabb valutákkal tudja bővíteni a kínálatot.

Ha a Borderless Account csak azt tenné lehetővé, hogy különböző valutákat tároljunk a számlákon, akkor a PayPal hasonló szolgáltatásától nem sokban különbözne, de ettől sokkal többről van szó.

Először is, a PayPal nem bankszámla, így nem alkalmas minden banki ügyletre, míg a Wise Borderless Account igen.

Továbbá, ha egy helyi pénzben akarunk pénzt felvenni a PayPal számláról, akkor az összeget át kell váltani, mégpedig a PayPal váltási árfolyamán, ami 3-5%-kal rosszabb, mint a középárfolyam. Ráadásul a PayPal kezelési költséget számol fel.

A nagyszerű dolog ezzel a számlával kapcsolatban az, hogy az eddigi lehetőségeket egyben kínálja, egyszerűsítve az ügymenetet és jelentősen moderálva a költségeket.

Nincs szükség bankszámlára minden érintett országban, s nem kell ezek borsos díjait megfizetni. Nem szükséges egy bizonyos összeget tárolni a különféle valutaszámlákon, nem kell átváltani egyik pénznemről a másikra.

A legtöbb nemzetközi üzleti partnerünknek csak egy bankszámla adatot kell megadnunk. A bankszámlavezetés könnyen áttekinthető.

Nincsenek rejtett költségek, a tranzakciók díjai előre tudhatók. Az átváltás a mindenkori piaci középárfolyamon történik. Az egyes utalások, pénzváltások előtt felkínált feltételek garantáltak.

A Wise Borderless Account jelenleg 15 valuta tárolására alkalmas.

Mivel a cég valójában a nemzetközi pénzátutalás szakértője, legalább 50 országba tudunk pénzt utalni, illetve onnan fogadni ezt a számlánkat használva.

A Wise Borderless Account ideális megoldást jelent 
mindazoknak,

  • akiknek szükségük van különféle pénznemekben történő ki- és befizetésekre, de nem tudják, vagy nem akarják megfizetni ezen tranzakciók magas költségeit,
  • akik az előnytelen valutaváltásokból származó veszteségektől szeretnék megkímélni magukat, vagy a vállalkozásukat,
  • akik egyéni vállalkozók, cégvezetők, szabadúszók, 
  • akik gyakran utazó és/vagy külföldön dolgozó magánszemélyek.

Wise (korábban TransferWise) webfelülete magyar nyelvű, ügyfélbarát, kezelése egyszerű és biztonságos. Ügyfélszolgálatuk támogató és készségesen segítenek a hozzájuk forduló ügyfeleknek live-chat és telefonos elérhetőségeiken.

Kényelmes online felületei, ügyfélcentrikus üzletpolitikája, megbízható, precíz, méltányos árfolyamon és költségekkel történő átutalásai garantálják a Wise további erősödését a pénzügyi piacon.

Ide kattintva nyithatunk perceken belül ingyenes online számlát.
AJÁNLOTT BEGYZÉSEK:  
Itt az új, határtalan bankszámla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése