2016. június 10., péntek

Olcsó pénzküldés Angliából

Angliában élek több mint 5 éve a családommal és korábban én is gyakran szembesültem azzal a problémával, hogy hogyan küldjek pénzt Magyarországra vagy külföldre Angliából a lehető legolcsóbban, lehetőleg gyorsan és mindez még biztonságos is legyen. 

Korábban, amíg nem ismertem ezt a lehetőséget kétszer is meggondoltam, hogy küldjek-e pénzt külföldre vagy sem. Használtam a PayPal-t, a Western Union-t és a hagyományos banki pénzküldési lehetőségeket is, de mindenhol eltűnt jónéhány font a rossz deviza váltásnak, az adminisztrációs költségeknek, kezelési költségeknek és különböző rejtett díjaknak köszönhetően. 

2014-ben egyik szintén Angliában élő magyar ismerősöm ajánlotta nekem ezt a pénzküldési lehetőséget és eleinte kissé bizalmatlanul álltam hozzá, de nagyon gyorsan meggyőződhettem róla, hogy tökéletesen működik. Nem csak hogy betartják amit ígérnek, de a legtöbb esetben rövidebb idő alatt teljesítenek, mint amikorra szükséges lenne. Nincsenek rejtett díjak!

Immár 2 éve rendszeresen használom a TransferWise pénzküldési szolgáltatásait magán és céges utalásokra egyaránt s azóta sem találtam még csak hasonló pénzátutalási szolgáltatást sem, ami ennyire olcsó, megbízható, jól átlátható, nyomon követhető és gyors. Az elmúlt 2 évben közel 5000 angol fontot takarítottam meg a TransferWise használatával. 

TransferWise átlagosan 89%-al olcsóbb mint egy külföldi banki átutalás, vagy a PayPal. Hogyan lehetséges ez? 

  1. Ha a TransferWise szolgáltatással küldöd a pénzedet, a Te pénzed fizikailag soha nem megy a határon túlra. Ha például Angliából Magyarországra küldesz pénzt, a TransferWise honlapján egy egyszerű megbízás megadása után a pénzt el kell juttatnod a TransferWise bankszámlájára. Fizethetsz bankkártyával is, sőt nagyon javaslom, sok időt megspórolhatsz így. Tehát a saját angol bankszámládról át kerül az összeg a TransferWise angol bankszámlájára. Ez Angliában néhány másodpercet vesz igénybe. Amikor a TransferWise megkapja tőled a pénzt, a referencia szám alapján beazonosítja azt, levonja a szolgáltatás díját belőle és a maradékot átváltja. Megírja neked, hogy megkapta a pénzt és hamarosan továbbítja az általad megadott címzettnek. Ezek után a TransferWise magyar bankszámlájáról kiutalják az általad megadott magyar kedvezményezett bankszámlájára a pénzt. A teljes folyamat általában néhány órát vesz igénybe.
  2. Deviza középárfolyamon váltják át a pénzedet, ahogy senki más. A bankok és a különböző pénzügyi szolgáltatók általában rossz árfolyamban rejtik el a szolgáltatás díját. 
  3. Nincsenek rejtett díjak. 

Eleinte csak a baráti társaságban ajánlottam tovább, majd megszületett ez a blog és szerződéses partnere lettem a TransferWise-nak. Ennek köszönhetően az ajánlói linkemen regisztráló ügyfeleknek ingyenes első utalást tudok biztosítani 1000 angol font értékhatárig. 

Van még 1 perced? 

Kattints ide és regisztrálj ingyenes fiókot és ajándékba kapsz a TransferWise-tól egy ingyenes első átutalás lehetőségét.
1 megjegyzés: