2016. május 6., péntek

5 ok, amiért a TransferWise jobb mint a CurrencyFair

Több éve használom rendszeres külföldi pénzküldésre a TransferWise szolgáltatásait, magán és céges átutalásokra egyaránt. Ugyanakkor kíváncsi természetem van és szívesen olvasgatom a felhasználói értékeléseket, kritikákat a TransferWise szolgáltatásról és más, hasonló elven működő pénzküldési szolgáltatásról. Készítettem nektek egy rövid összehasonlítást, fogadjátok szeretettel. 


1. A TransferWise népszerűbb

Hiteles források szerint a TransferWise-nak jelenleg több mint 1 millió ügyfele van, míg a CurrencyFair jelenleg több mint 100 ezer feletti ügyfélkörrel büszkélkedik.

A média is többször ír a TransferWise-ról mint gyorsan növekvő vállalkozásról és mint rendkívüli népszerűségnek örvendő szolgáltatásról. 

Az egyik legnépszerűbb, ügyfél véleményeket összesítő oldal a TrustPilot, mely szerint a mai napon a TransferWise az összesített értékelések alapján a maximálisan adható 10 pontból 9,5 pontot ért el 29130 ügyfél értékelésből. A CurrencyFair 10 pontból 9 pontot kapott mindösszesen 1132 ügyfél értékelése alapján. 

A TransferWise mögött jelenleg 9 erős befektető áll, akik ezidáig több mint 90,37 millió dollárral támogatták a céget, ezzel szemben a CurrencyFair mögött jelenleg 4 befektető áll, akik ezidáig 24,43 millió dollárt invesztáltak az üzletbe.

2. Valós deviza középárfolyamot használ

A TransferWise mindig valós deviza középárfolyamon váltja át a pénzünket, efelől nincs kétségem. Ugyanakkor a CurrencyFair kicsit furcsa középárfolyamot használ. A cikk megírásának pillanatában mindkét cég kalkulátorát használva az alábbi eredményt kaptuk 1000 angol font magyar forintra váltása, utalása esetén:


3. A TransferWise gyorsabb

Nem utolsó szempont, hogy mennyi idő alatt ér oda a pénzünk külföldre. Saját tapasztalataimat alapul véve, 12 órán belül mindig megérkezett a küldött összeg a külföldi címzetthez, bizonyos esetekben 4-5 órán belül megkapták. Általánosan elmondható, hogy a TransferWise átutalások 90%-ban 24 órán belül megérkeznek a címzetthez, amennyiben a megbízást helyesen hajtottad végre és a megbízás megadása után azonnal el is küldöd a pénzt a szolgáltató felé. CurrencyFair esetében a pénz megérkezése külföldre eltarthat akár 3 napig is.

4. Egyszerűbb

Nem szeretjük, ha túl bonyolítják az életünket a különböző szolgáltatók. A TransferWise egyszerűvé, könnyen átláthatóvá tette a szolgáltatását. Egy oldalon, néhány perc alatt - ha nagyon alapos vagy, akkor is maximum 10 perc - könnyedén beállíthatod a megbízást. A CurrencyFair megbízás beállítása bonyolultabb, több különböző oldalon keresztül jutunk el a megbízás véglegesítéséig.

5. Több befizetési lehetőség

A megbízás beállítása után el kell juttatnunk a pénzünket a pénzügyi szolgáltatókhoz, hogy ők tovább tudják utalni az általunk megadott címzettnek. 
A TransferWise 3 különböző befizetési lehetőséget ad meg ha például Angliából Magyarországra utalsz pénzt:

  1. Debit card
  2. Credit card
  3. Bank transfer 
Bármelyiket is választod, biztos lehetsz benne, hogy biztonságban lesz a pénzed és hogy ők nem késlekednek a tovább küldéssel. 
A CurrencyFair csak most kezdi bővíteni a lehetőségeket, az Ír ügyfelek már tudnak fizetni bankkártyával.


Mindent összevetve, továbbra is biztosan merem állítani, hogy a legjobb és a legolcsóbb pénzküldési szolgáltatást külföldre a TransferWise nyújtja.

Próbáljátok ki a TransferWise-t!
Nincs semmi veszíteni valótok, hiszen nincs minimum küldendő összeg és az első átutalásotok az alábbi linkről indítva ingyenes lesz (bármilyen elfogadott devizában) 1000 angol font értékhatárig. 

Bármilyen felmerülő kérdés esetén - amire nem találsz választ a blogban - keressetek bizalomal, szívesen segítek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése