2016. május 6., péntek

5 ok, amiért a Wise (korábban TransferWise) jobb, mint a CurrencyFair

Én magam is több éve használom rendszeres külföldi pénzküldésre a Wise (korábban TransferWise) szolgáltatásait, magán és céges átutalásokra egyaránt. Ugyanakkor, mivel felettébb kíváncsi természetem van és szívesen olvasgatom a felhasználói értékeléseket, kritikákat a Wise szolgáltatásról és más, hasonló elven működő pénzküldési szolgáltatásról, sikerült összegyűjtenem pár okot, amiért a Wise (korábban TransferWise) jobb, mint a CurrencyFair.

1: A Wise népszerűbb

Hiteles források szerint a Wise-nak (a cikk megírásának pillanatában) több mint 1 millió ügyfele van, míg a CurrencyFair jelenleg több mint 100 ezer feletti ügyfélkörrel büszkélkedik.

A média is többször ír a Wise-ról mint gyorsan növekvő vállalkozásról és mint rendkívüli népszerűségnek örvendő szolgáltatásról.

Az egyik legnépszerűbb, ügyfélvéleményeket összesítő oldal a TrustPilot, mely szerint a mai napon a Wise az összesített értékelések alapján a maximálisan adható 10 pontból 9,5 pontot ért el 29130 ügyfél értékelésből. A CurrencyFair 10 pontból 9 pontot kapott mindösszesen 1132 ügyfél értékelése alapján.

A Wise (korábban TransferWise) mögött jelenleg 9 erős befektető áll, akik ezidáig több mint 90,37 millió dollárral támogatták a céget. Ezzel szemben a CurrencyFair mögött jelenleg 4 befektető áll, akik ezidáig 24,43 millió dollárt invesztáltak az üzletbe.

2: Valós deviza középárfolyamot használ

A Wise mindig valós deviza középárfolyamon váltja át a pénzünket, efelől nincs kétségem. Ugyanakkor a CurrencyFair kicsit furcsa középárfolyamot használ. A cikk megírásának napján mindkét cég kalkulátorát használva az alábbi eredményt kaptuk 1000 angol font magyar forintra váltása, utalása esetén:

3: A Wise gyorsabb

Nem utolsó szempont, hogy mennyi idő alatt ér oda a pénzünk külföldre. Saját tapasztalataimat alapul véve, néhány órán belül mindig megérkezett a küldött összeg a külföldi címzetthez, a legtöbb esetben perceken belül megkapták. 

Általánosan elmondható, hogy a Wise átutalások 90%-ban 24 órán belül megérkeznek a címzetthez, amennyiben a megbízást helyesen hajtottad végre és a megbízás megadása után azonnal el is küldöd a pénzt a szolgáltató felé. CurrencyFair esetében a pénz megérkezése külföldre eltarthat akár 3 napig is.

4: Egyszerűbb

Nem szeretjük, ha túlbonyolítják az életünket a különböző szolgáltatók. A Wise egyszerűvé, könnyen átláthatóvá tette a szolgáltatását. 

Ha nagyon precíz vagy, mint én, akkor is 10 perc alatt könnyedén beállíthatod a Wise megbízást. A CurrencyFair megbízás beállítása bonyolultabb, több különböző oldalon keresztül jutunk el a megbízás véglegesítéséig.


5: Több befizetési lehetőség


A megbízás beállítása után el kell juttatnunk a pénzünket a pénzügyi szolgáltatókhoz, hogy ők tovább tudják utalni az általunk megadott címzettnek.

A Wise 3 különböző befizetési lehetőséget ad meg ha például Angliából Magyarországra utalsz pénzt:

  • Debit card (Betéti kártya)
  • Credit card (Hitelkártya)
  • Bank transfer (Banki átutalás)
Bármelyiket is választod, biztos lehetsz benne, hogy biztonságban lesz a pénzed és hogy ők nem késlekednek a továbbküldéssel.

A CurrencyFair csak most kezdi bővíteni a lehetőségeket, az Ír ügyfelek már tudnak fizetni bankkártyával.
Mindent összevetve, nálam továbbra is a Wise (korábban TransferWise) a nyerő. Próbáljátok ki!

Nincs semmi veszíteni valótok, hiszen nincs minimum küldendő összeg és az első átutalás az ajánlói linkemről indítva ingyenes lesz (bármilyen elfogadott devizában) 1000 angol font értékhatárig.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése