2016. május 6., péntek

5 ok, amiért a TransferWise jobb, mint a CurrencyFair

Én magam is több éve használom rendszeres külföldi pénzküldésre a TransferWise szolgáltatásait, magán és céges átutalásokra egyaránt. Ugyanakkor, mivel felettébb kíváncsi természetem van és szívesen olvasgatom a felhasználói értékeléseket, kritikákat a TransferWise szolgáltatásról és más, hasonló elven működő pénzküldési szolgáltatásról, sikerült összegyűjtenem pár okot, amiért a TransferWise jobb, mint a CurrencyFair.

1: A TransferWise népszerűbb

Hiteles források szerint a TransferWise-nak (a cikk megírásának pillanatában) több mint 1 millió ügyfele van, míg a CurrencyFair jelenleg több mint 100 ezer feletti ügyfélkörrel büszkélkedik.

A média is többször ír a TransferWise-ról mint gyorsan növekvő vállalkozásról és mint rendkívüli népszerűségnek örvendő szolgáltatásról.

Az egyik legnépszerűbb, ügyfélvéleményeket összesítő oldal a TrustPilot, mely szerint a mai napon a TransferWise az összesített értékelések alapján a maximálisan adható 10 pontból 9,5 pontot ért el 29130 ügyfél értékelésből. A CurrencyFair 10 pontból 9 pontot kapott mindösszesen 1132 ügyfél értékelése alapján.

A TransferWise mögött jelenleg 9 erős befektető áll, akik ezidáig több mint 90,37 millió dollárral támogatták a céget, ezzel szemben a CurrencyFair mögött jelenleg 4 befektető áll, akik ezidáig 24,43 millió dollárt invesztáltak az üzletbe.

2: Valós deviza középárfolyamot használ

A TransferWise mindig valós deviza középárfolyamon váltja át a pénzünket, efelől nincs kétségem. Ugyanakkor a CurrencyFair kicsit furcsa középárfolyamot használ. A cikk megírásának napján mindkét cég kalkulátorát használva az alábbi eredményt kaptuk 1000 angol font magyar forintra váltása, utalása esetén:

3: A TransferWise gyorsabb

Nem utolsó szempont, hogy mennyi idő alatt ér oda a pénzünk külföldre. Saját tapasztalataimat alapul véve, 12 órán belül mindig megérkezett a küldött összeg a külföldi címzetthez, bizonyos esetekben 1-2 órán belül megkapták. 

Általánosan elmondható, hogy a TransferWise átutalások 90%-ban 24 órán belül megérkeznek a címzetthez, amennyiben a megbízást helyesen hajtottad végre és a megbízás megadása után azonnal el is küldöd a pénzt a szolgáltató felé. CurrencyFair esetében a pénz megérkezése külföldre eltarthat akár 3 napig is.

4: Egyszerűbb

Nem szeretjük, ha túlbonyolítják az életünket a különböző szolgáltatók. A TransferWise egyszerűvé, könnyen átláthatóvá tette a szolgáltatását. 

Ha nagyon precíz vagy, mint én, akkor is 10 perc alatt könnyedén beállíthatod a TransferWise megbízást. A CurrencyFair megbízás beállítása bonyolultabb, több különböző oldalon keresztül jutunk el a megbízás véglegesítéséig.


5: Több befizetési lehetőség


A megbízás beállítása után el kell juttatnunk a pénzünket a pénzügyi szolgáltatókhoz, hogy ők tovább tudják utalni az általunk megadott címzettnek.

A TransferWise 3 különböző befizetési lehetőséget ad meg ha például Angliából Magyarországra utalsz pénzt:

  • Debit card (Betéti kártya)
  • Credit card (Hitelkártya)
  • Bank transfer (Banki átutalás)
Bármelyiket is választod, biztos lehetsz benne, hogy biztonságban lesz a pénzed és hogy ők nem késlekednek a továbbküldéssel.

A CurrencyFair csak most kezdi bővíteni a lehetőségeket, az Ír ügyfelek már tudnak fizetni bankkártyával.
Mindent összevetve, nálam továbbra is a TransferWise a nyerő. Próbáljátok ki!

Nincs semmi veszíteni valótok, hiszen nincs minimum küldendő összeg és az első átutalás az ajánlói linkemről indítva ingyenes lesz (bármilyen elfogadott devizában) 1000 angol font értékhatárig.

Bármilyen felmerülő kérdés esetén - amire nem találsz választ a blogban - keress bizalomal, szívesen segítek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése