2015. december 10., csütörtök

Hogyan utalj pénzt külföldre a TransferWise szolgáltatással?

Segíteni szeretnénk nektek, hogy ha már sikeresen regisztráltatok az itt leírtak szerint a TransferWise oldalán, hogyan utaljatok?

Sokan kértetek tőlünk segítséget, ezért álljon itt egy pontos részletes útmutató ami lépésről lépésre végig vezet benneteket a teljes TransferWise átutalás, illetve az átutalási megbízás beállításán magyarul.

Ha még nem tetted volna meg, először is regisztrálj itt TransferWise fiókot. Csak néhány percig tart - ne aggódj - egyáltalán nem bonyolult és ami fontos: ingyenes.

Sőt, köszönetképpen hogy a mi oldalunkról regisztrálsz, mindig kapsz 1 ingyenes első átutalást! Nézd csak:

Ha már korábban regisztráltál TransferWise fiókot, lépj be a "Login" vagy "Bejelentkezés" gombra kattintva.
A fiókodba belépve először a főoldalra érkezel.

A kép leírása szerint add hozzá a kedvezményezett adatait. Ez ahhoz szükséges, hogy a TransferWise tudja, hogy hová és kinek kell küldenie azt a pénzt, amit tőled kapott!A kedvezményezett (címzett) adatainak beállítását végezd el a kép leírásai szerint. 

Ne felejtsd el elmenteni a lap alján lévő SAVE nevű zöld gombra kattintva.
Ha ezzel megvagy, kattints a TransferWise logóra - ez a művelet általában visszanavigál a főoldalra.


Töltsd ki az űrlapot a saját adataiddal. Valós adatokat adj meg, később ellenőrízhetik!

Ha minden kötelező adatot beírtál, a lap alján a SAVE nevű zöld gombbal mentsd el.
S akkor kezdjük el az átutalási megbízás beállítását. Menj vissza a főoldalra - csak kattints a TransferWise logóra.

Ezután az oldal jobb sávjában láthatod a korábban beállított kedvezményezettek nevét. Kövesd a kép instrukcióit és kattints a kedvezményezett neve alatti "Make a payment" linkre.A következő oldal fog betöltődni, kövesd a kép útmutatásait.


Ha beállítottad a kedvezményezettet, ez az oldal lesz a következő. Itt is kövesd a kép leírását.


A következő képen láthatod, hogy előre láthatóan mekkora összeg fog megérkezni a címzetthez. Olvasd el a kép leírását és kövesd az instrukcióit.


Továbbra is olvasd el a kép leírását és kövesd az instrukcióit.


A következő oldal megkérdezi, hogy hogyan szeretnéd eljuttatni a pénzt a TransferWise felé? Hogyan akarod kifizetni azt, amit az előbb beállítottunk?

Nagyon fontos!

Amíg nem fizeted ki a most beállított megbízás összegét, és az nem érkezik be a TransferWise számlájára, ne várd, hogy ők tovább küldjék a címzettnek! Nem fogják neked megelőlegezni.

Éppen ezért mihamarabb ki kell fizetni.

Önhatalmúlag nem nyúlnak hozzá a te bankszámládhoz. Nem vonnak le tőled semmit, kivéve, ha felhatalmaztad őket erre azzal, hogy megadtad a bankkártyád adatait. 

Olvasd el a kép szövegét!


Az előző oldal utolsó kérdéseinél mi a később küldömre kattintottunk, ezért ezt az oldalt kaptuk:


Minden esetben országon belüli számlaszámot kapsz a TransferWise-tól, így a legtöbb országból teljesen ingyen vagy fillérekért tudod eljuttatni a pénzedet a TransferWise számlájára. 

Ők azt ha megkapták, a beállított megbízás alapján továbbküldik a te kedvezményezetted számlájára. Ez a folyamat néhány órától a maximum 1-2 munkanapig terjedhet időben. 

Eddigi tapasztalataink szerint 1/2-1 munkanap alatt odaért a pénz Angliából Magyarországra és Magyarországról Angliába is.

Sok sikert kívánunk a TransferWise használatához!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése