2014. július 18., péntek

Mi a TransferWise? Mennyibe kerül? Miért lehet olcsó? Biztonságos? Hogyan működik?

Mi az a TransferWise?

A TransferWise egy bankfüggetlen, londoni székhelyű pénzügyi szolgáltató, amely versenyképes deviza átutalási szolgáltatást nyújt magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt.

A vállalkozást a PayPal és a Skype alapítói hozták létre, tehát nemcsak szakértelem, hanem egy megbízható gárda van a háttérben.

Mennyibe kerül a szolgáltatás?

Teljesen mindegy, hogy melyik banknál vezetjük a számlánkat, a küldött összeg 0,5 - 0,7%-a, minimum 420 HUF vagy 2 Euro vagy 2 GBP díj ellenében és deviza középárfolyamon végrehajtott (azaz ingyenes) devizaváltással utalhatunk pénzt külföldre online, csupán néhány kattintással.

Miért lehet olcsó?

A PayPal és a Skype alapítói által létrehozott és a világ legelismertebb kockázati tőkései között számon tartott Index Ventures révén finanszírozott pénzügyi társaság immár a világ több mint 60 országába (főként EU és a legjelentősebb EU-n kívüli országok) biztosítja a pénzforgalmat.

A cég jellemzően minden érintett országban nyit egy saját bankszámlát, itt gyűjti össze a külföldi utalásra szánt megbízásokat.

A TransferWise a kimenő és bejövő tételeket devizanemenként összesíti és csak az egyenleget nettó különbséget utalja ki, illetve fogadja be.

Mindez azt jelenti, hogy megfelelő utalási volumen esetén a megbízások jelentős része egymással ellentétes irányú, így végül is országon belül marad a pénz, nem szükséges a határon átnyúló tranzakciót végrehajtani.

Biztonságos a TransferWise?

A szolgáltatás felügyeletét az angol Financial Conduct Authority (helyi PSZÁF) látja el. A cég rendelkezik minden szükséges engedéllyel, amelyek garantálják az ügyfelek pénzének biztonságát.

A TransferWise utalási folyamat átláthatóságát nagyban növeli, hogy a megbízás megadásakor a rendszer azonnal jelzi számunkra, hogy mikorra várható az átutalás teljesülése - és időközben is folyamatosan tájékozódhatunk a pénz átutalás aktuális állapotáról az online felületen.

Hogyan működik a TransferWise?

A megbízást a TransferWise oldalon kell rögzíteni. Az átutalandó összeget az ott megadott (országon belüli) bankszámlára kell átutalni. Innen továbbítja a TransferWise az összeget az általad megadott kedvezményezett bankszámlájára.

Egyszerű, gyors, jól átlátható, megbízható és olcsó.

Ha nem elég jó az angolod, részletes, képekkel illusztrált magyar nyelvű segítségért kattints ide:

REGISZTRÁCIÓ

 TransferWise regisztráció


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése