2014. július 26., szombat

Hogyan küldjünk pénzt külföldre a legolcsóbban? Gyakorlati útmutató magyarul a Wise (korábban TransferWise) használatához.


Részletes magyar útmutató a Wise (korábban TransferWise) használatához

Mindenkinek, aki itt regisztrál, ingyenes lesz az 1.átutalása külföldre!

A regisztráció elkezdéséhez kattints ide


Ilyen (vagy hasonló) oldalt kell látnod, ha a fenti linkre kattintottál:Ezután kattints a jobb felső sarokban látható "Regisztrálás" gombra. A következő oldalon több különböző módon tudsz regisztrálni személyes vagy céges Wise fiókot:
E-mail regisztráció: Először is döntsd el, hogy személyes használatú, vagy céges fiókot szeretnél. Kattints a választásod szerinti mezőbe. Ezek után töltsd ki értelemszerűen a még üresen álló mezőket. 
Az első négyzetbe írd be azt az e-mail címet, amivel regisztrálni szeretnél, a második négyzetbe pedig egy általad választott jelszót. 
Ha ezzel megvagy, kattints a zöld színű "Regisztrálás" gombra a folytatáshoz. Ehhez hasonló oldal fogad majd:


Mint láthatod, azonnal felkínálják az átutalás lehetőségét. Amennyiben a mi ajánlói linkünket használtad, 1000 angol font értékhatárig (ez körülbelül 360000 Forint) az első Wise (korábban TransferWise) pénzküldésed teljesen ingyenes lesz.

Ezen az oldalon kell beállítanod, hogy mekkora összeget szeretnél külföldre elküldeni, milyen valutában küldöd és milyen valutában kapja meg a kedvezményezett. Ha mindent beállítottál, a továbblépéshez a zöld színű "Folytatás" gombra kell kattintanod. Itt ez az oldal fogad majd: 


Személyes, vagy céges bankszámláról utalsz? Csak kattints bele a választásod szerinti négyzetbe. Kattintás után ezt fogod látni: 


Nincs más dolgod, mint értelemszerűen kitölteni az üres mezőket, a továbblépéshez pedig a kék színű "Folytatás" gombra kattintani. 

A következő oldalon kérni fogja a fogadó fél (kedvezményezett) legszükségesebb adatait. Ilyen például a bankszámlaszám, amely esetében elegendő lehet a helyi, országon belüli banki adat, SWIFT kód nélkül is. 

A következő oldal felkínálja, hogy újra leellenőrízd a korábban beírt adatokat, majd a fizetés oldalon választhatsz, hogy hogyan juttatod el a Wise felé az átutalásra váró pénzt.

 Használhatsz bármilyen bankkártyát a fizetéshez, ez a leggyorsabb, másodpercek alatt beérkezik a pénzed, de dönthetsz úgy is, hogy a saját bankod online felületéről indítasz országon belüli banki utalást. Ez utóbbihoz itt, az utolsó oldalon fogod megkapni a szükséges banki adatokat és a megjegyzés rovatba beírandó referenciaszámot.

Regisztráció meglévő Facebook fiókkal: Ha Facebook felhasználó vagy, regisztrálhatsz Wise fiókot a Facebook fiókoddal is. Ebben az esetben a Facebook fiókodhoz tartozó jelszó-email kombinációt kell megadnod.

Regisztráció meglévő Google fiókkal: Amennyiben Google (gmail) e-mail kiszolgálót használsz, csak kattints a nagy zöld "Regisztrálás" alatti Google linkre. Ha nem vagy bejelentkezve, jelentkezz be a gmail címedhez tartozó jelszóval.

Amennyiben a Wise engedélyt kér tőled az e-mail címed és/vagy az alapvető profil adataid megtekintésére, feltétlenül kattints az ELFOGADÁS-ra.

Ha még nem szeretnél utalni, kattints a jobb felső sarokban látható X-re. Ez át fog irányítani téged a főoldalra, ahol meg tudod nézni a vadonatúj Wise fiókodat. A jobb felső sarokba kattintva megjelenik a személyes profilod beállítási és hitelesítési felülete, és itt találod a tagsági számodat is.


Kész is a regisztrációd! Üdvözöllek a fiókodban!

GRATULÁLUNK!

Ezután bármikor beléphetsz a Wise kezelő felületére.

Ne feledd: 
Ha gmail-es (Google) e-mail címmel regisztráltál és nem adtál meg külön jelszót, akkor csak az e-mailedhez tartozó jelszóval tudsz belépni. Ha Facebook fiókkal regisztráltál, akkor a Facebook fiók adataival tudsz belépni. Ha megadtál másik jelszó és email cím kombinációt, akkor azzal tudsz belépni a Wise fiókodba.Segítettünk? Oszd meg ezt a cikket és kövess bennünket a Facebook olalunkon is. Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése